Utbud


När jag var barn gick man på riktiga kaffekalas. Då bjöds det på småkakor, bullar, mjuka kakor och tårtor. Allt bakades hemma och smakade otroligt gott. Under min uppväxt kom jag att uppskatta dessa kalas, inte bara för kakorna utan för att de också samlade människor som normalt kanske inte träffades så ofta. Det var lite högtidligt men ändå avslappnat. Man var lite uppklädd och många möten blev till livslånga vänskaper.

Idag har jag privilegiet att driva Café Sågmöllan, detta klassiska café som slog upp sina dörrar 1939. Många prominenta gäster tog sig en kopp kaffe och lite sötsaker här efter ett besök i ”Kungagraven”. Än idag kommer en och annan ”kändis” men alla våra gäster är i våra ögon prominenta och värda det bästa. Därför bakar vi allt på plats från grunden. Recepten är klassiska, något modifierade av mig.

Vi välkomnar även er med behov av glutenfritt, mjölkfritt och veganskt med ett stort utbud även för er. Min förhoppning är att alla gäster ska känna den kärlek jag och min fantastiska personal lägger ner i vårt lilla café.

Varmt välkomna till Café Sågmöllan

/Ann-Louise S Ferngård, ägare av Asmiroca Kulturarvsupplevelser som driver Café Sågmöllan.